Hmyz

Moučný červ jako přirozeně hypoalergenní a udržitelný zdroj bílkovin. Moderní alternativa k masu.

Moučný červ (Tenebrio molitor) je larvální stadium brouka potemníka moučného. Tyto larvy jsou kvalitním zdrojem živočišných bílkovin, omega-3 a omega-6 tuků. Bílkovin v sobě obsahuje jedlý hmyz hned třikrát více než hovězí či kuřecí maso. Neobsahuje žádné sacharidy, čímž perfektně zapadá do naší filozofie maximálního využití živočišných zdrojů energie. Díky tomu, že se larvy zpracovávají celé, obsahují i významné množství vápníku, zinku a železa.

Věděli jste, že pro získání stejného množství proteinů spotřebuje chov hmyzu až 2 000 krát menší množství vody a 12 krát méně krmiva na 15 krát menší rozloze než chov dobytka? Larvy moučného červa se navíc na farmě krmí rostlinnými zbytky, které larvy současně přeměňují na kompost, který je dále využíván jako úrodná půda.

Vedle perfektního zdroje živin a výrazného snížení uhlíkové stopy má hmyzí protein další velkou výhodu - je přirozeně hypoalergenní. Hmyz je tedy ideální volbou pro alergické psy či psy s potravinovou intolerancí. Navíc nepřidáváme žádný další živočišný zdroj bílkovin ani tuků, jak je tomu zvykem u běžných krmiv (kuřecí tuk, rybí moučka apod.).

Máte dotaz ke krmivu? Kontaktujte nás!

+420 737 898 748
(PO-PÁ 7-15:30)
X

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?
zašleme vám nové na vaši
emailovou adresu